Когато нанасяме парфюм, често несъзнателно допускаме грешки, които в последствие променят начина, по който се отваря ароматът, както и продължителността на уханието му. В тази статия ще намериш полезни съвети за правилното използване на парфюм.

На първо място, когато тестваме нов парфюм, той трябва да се впръска върху кожата, а не в капачката на шишето или върху картонче. На всяка кожа парфюмът стои различно и няма как да добием реална представа за аромата, ако не го изпробваме върху нея.

След нанасяне на парфюм се изчаква поне 1 минута, преди да го помиришем, за да се отворят хубаво нотките му върху кожата и да усетим как реално ухае.

По тялото има няколко определени зони, върху които се нанася парфюмът – зад ушите, на китките и от вътрешната част на лактите. Любимия аромат може да нанесем и върху косата си, но трябва да я напръскаме отдалече, тъй като спиртът в парфюма изсушава косъма. Важно е да знаем, че парфюм никога не се нанася по дрехите, тъй като върху някои материи се появяват петна и се съсипват.

Друга често срещана грешка при парфюмирането е разтъркването върху кожата. Това променя начина, по който се отваря ароматът. Правилно е да потупаме нежно китките си една в друга, след като сме нанесли от аромата. Същото упражнение с китките е приложимо и за другите зони, в които се нанася парфюмът, но отново без търкане!

И последно, но не и по важност – с парфюма не бива да се прекалява. Нанасянето на прекалено количество често променя аромата в негативна посока. 3-4 впръсквания са напълно достатъчни, за да ухаем добре, но не натрапчиво.

Senso.bg Ви препоръчва:

 

Facebook
Instagram
0
    0
    Количка
    Вашата количка е празнаВръщане към магазина