Всеки парфюм е съставен от парфюмни нотки, представляващи различни аромати. Те се селектират така, че допълвайки се, да изграждат цялостен, хармоничен аромат. 

Нотките биват три вида според времето, в което се разгръщат: връхни, средни и базови. Връхните нотки са първите, които усещаме, помирисвайки даден парфюм. Те избледняват сравнително бързо. След като връхните нотки се разсеят, идва ред на средните, наричани още “сърцевина“. Техният живот е осезаемо по-дълъг. Базовите нотки са последният етап от разгръщането на аромата. Те са най-дълготрайни и представляват основата на парфюма.

Нотките могат да бъдат разпределени в най-различни категории: цветни, плодови, дървесни, водни, пикантни и т.н. Освен това могат успешно да послужат като ориентир при избор на подходящ за Вас аромат.

Българската роза е парфюмна нотка, позната в световен мащаб. Тя намира място в състава на редица парфюми на световноизвестни дизайнери. Senso.bg Ви препоръчва няколко неустоими аромата с българска роза в състава си:

 

 

Facebook
Instagram
0
    0
    Количка
    Вашата количка е празнаВръщане към магазина