В пространството се носят редица митове относно трайността на парфюмите, като несъмнено най-популярен е този за трайността на парфюма за определени часове. Истината обаче е, че никой не може да ви гарантира даден часови диапазон, в който парфюмът ще се усеща, тъй като това е строго индивидуално и зависи в по-голяма степен от човека, който ще си постави аромата, а не от самия парфюм. Логично, анонси като „парфюми с трайност по 12ч./24ч.“ са изцяло маркетингови трикове и не са достоверни.

Разбира се, за трайността на парфюмите има огромно значение дали те са например парфюмни води, които са с по-наситено ухание, или тоалетни води, които носят по-деликатен мирис. Това се определя от състава на парфюма и по-конкретно колко процента ароматни съставки съдържа. Но истината е, че какъвто и парфюм да използвате, не можете да избягате от два фактора, свързани изцяло със самите вас: 

Типа кожа

Мазната кожа може да има много минуси, но по отношение на парфюмите, е нъзможно най-доброто – тя задържа аромата силен за по-дълго, за разлика от сухата и дехидратирана, която не предразполага ароматът да се задържи върху нея и да разгърне потенциала си. Разбира се никой не избира с каква кожа да се роди, затова тези от вас, които не са с мазна кожа, могат да хидратират своята много добре, преди поставянето на парфюм, и така да удължат значително живота му върху нея.

Местата, където впръсквате аромата

Много хора вярват, че поставянето на по-голямо количество парфюм върху кожата им гарантира по-голяма трайност. Това донякъде е така, но неминуемо им носи и нежелан ефект, тъй като пренасищането с аромат води до промяна в мириса му. Вместо да се „къпем“ в любимия ни аромат, можем да обърнем внимание на това къде го нанасяме. Има определени зони по тялото, които абсорбират аромата по-добре и го задържат по-дълго. . Тях сме описали по-подробно в отделна статия, която можете да прочетете тук. Нанасянето само в тези конкретни зони ни гарантира не само по-наситен мирис, но и край на разхищаването на парфюм, което е масова практика.

*Освен това, не бива да забравяте, че както всяко друго нещо, парфюмът също има определен срок на годност. Най-често срокът на годност на парфюмите, след като вече са отворени, е около 2 години и половина. След този период те започват да изветряват, интензитетът им отслабва и променят аромата си.

 

 

Senso.bg Ви препоръчва:

 

Facebook
Instagram
0
    0
    Количка
    Вашата количка е празнаВръщане към магазина