Когато нанасяме парфюм, често несъзнателно допускаме грешки, които в последствие променят начина, по който се отваря ароматът, както и продължителността на уханието му. В тази статия ще намериш полезни съвети за правилното използване на парфюма си.

Всички искаме да ухаем хубаво през целия ден, без да се налага да носим любимия си парфюм навсякъде с нас. Много често обаче само след няколко часа парфюмът изветрява и вече не се усеща върху кожата. Съществуват малко, но все пак достатъчно трикове, с които можем да запазим аромата траен за по-дълго.

  1. Нанасете парфюма върху  предварително намазана с лосион за тяло кожа. Нанасянето на парфюм върху добре хидратирана кожа удължава живота му и подсилва допълнително аромата. Неслучайно към много парфюми на световноизвестни марки се предлагат и лосиони за тяло с абсолютно същия мирис. Като алтернатива на лосиона за тяло можете да използвате мляко за тяло, крем или сухо олио.
  1. Ако не желаете да използвате козметика, можете да впръскате парфюма върху предварително навлажнена с вода кожа, което също ще запази аромата силен за повече време. 
  1. Не обличайте дрехите си веднага след парфюмирането, тъй като има голяма вероятност тъканите да “попият“ аромата и неговият интензитет да бъде силно отслабен. 

4. Ако върху кожата ви парфюмите изветряват бързо, се ориентирайте към по-наситени аромати – избирайте парфюмни, а не тоалетни води,            тъй като техният аромат е доста по-силен и издържа повече във времето.

 

Senso.bg Ви препоръчва:

 

Facebook
Instagram
0
    0
    Количка
    Вашата количка е празнаВръщане към магазина