Trussardi е италианска модна и лайфстайл марка, която отпразнува 100 години в бизнеса през 2011 година.

Основана първоначално като фабрика за ръкавици от Dante Trussardi през 1911 г., компанията жънела много успех в това начинание и в крайна сметка е наета за британското кралско семейство. Въпреки това, най-големите успехи биват реализирани след като внукът на Dante- Nicola поeма компанията през 1965.

Със своя бизнес усет и благодарение на натрупания житейски опит, Nicola постига известност за компанията- международна слава на модна къща и луксозна лайфстайл марка.Една от най-важните промени, направени от Nicola е адаптирането на обособеното лого -the Trussardi Greyhound- което ще краси своите продукти и ще даде на марката уникален идентификатор на пазара.

Под ръководството на Nikola, Trussardi се разширява и вече се изработват не само ръкавици, но и куфари, чанти, домашни и офис аксесоари, кожени якета, винаги в крак с модните тенденции. Фирмата се придържа към изискана италианска изработка с репутацията на производител на висококачествени елементи разпространявани по целия свят. Първият бутик на Trussardi в Милано е открит през 1976 г. и остава водещ магазин на компанията. Стоките се изнасят както за САЩ така и за всички основни пазари в Европа.

Къщата на Trussardi разширява дейността си в модата през 1980 г., като предлага мъжки облекла и линия за жени. Тя организира модни ревюта в театрални зали и са сред първите дизайнери, които правят своите колекции по- достъпни за обществеността. Под ръководството на Nicola, Trussardi Group стартира линиите Trussardi Jeans, Trussardi Home, Trussardi Baby, Trussardi Junior, Trussardi Eyewear and Trussardi Perfumes. Модната къща е една от няколкото италиански фирми, които работят за подобряване на отличителния „Произведено в Италия“ етикет. През 90- те години на 20- ти век Trussardi стигат и до Азиятския пазар.

Преждевременната смърт на Nicola Trussardi през 1999 г. от автомобилна катастрофа, не забавя успеха на компанията. Trussardi остава семеен бизнес под ръководството на Beatrice Trussardi, четвърто поколение в семейството. Под ръководството й, компанията се разширява и включва марките Trussardi 1911, Tru Trussardi и TJ.

Trussardi имат около 30 парфюми в историята си. Най-ранното издание е създадено през 1983 г. а най-новият е от 2015 г. Аромати са направени в сътрудничество с парфюмеристите Alberto Morillas, Alexandra Kosinski, Jean Guichard, Nathalie Lorson, Sophie Labbe, IFF, Nathalie Gracia- Cetto, Louise Turner, Lucas Sieuzac, David Apel, Daphne Bugey, Anne Flipo, Beatrice Piquet and Aurelien Guichard.

 

Facebook
Instagram
0
    0
    Количка
    Вашата количка е празнаВръщане към магазина