Lanvin е френска модна къща, основана от дизайнера Jeanne-Marie Lanvin. Обучена като шапкарка и шивачка в Париж, Lanvin встъпва в света на модата с красивите дрехи, които прави за дъщеря си Marguerite.

Хората започват да разпитват от  къдете биха могли да закупят такова облекло, затова Lanvin се присъединява към Syndicat de la Couture (“ Съюз на шивачите“) през 1909 г. Не след дълго, тя променя концепцията си: от дрехи за деца към дрехи за техните майки.

Известна със своите ансамбли за майка и дъщеря, империята на Lanvin се разширява и включва фабрика за боя, за декорация на дома,за мъжко облекло, кожи и бельо.

Най-забележителното постижение на Lanvin се състоя, след като тя разшири своята компания за да включи Lanvin Parfums SA през 1924 г. Първият парфюм на компанията, My Sin, стартира през 1924 г. Най-успешния аромат на компанията, Arpege стартира с голям успех през 1927 г., и остава една вечна класика, все още в производство и днес.

Jeanne Lanvin почива през 1946 г., и дъщеря и Marguerite поема управлението. Компанията остава в ръцете на семейство Lanvin до 1989. Модната къща е под контрола на Harmonie SA и Елбер Albaz е настоящият творчески директор. Лицензията за Lanvin Parfums е придобита от L’Oreal през 1990. Лицензът на парфюмите на Lanvin днес е в ръцете на Inter Parfums.

Facebook
Instagram
0
    0
    Количка
    Вашата количка е празнаВръщане към магазина