Roberto Cavalli е италиански моден дизайнер, известен със своите секси дрехи и животински щампи.

Роден през 1940 г. в семейство с художествени корени- дядо Giuseppe Rossi е бележит художник на 19-ти век- Cavalli учи изкуство с акцент върху текстилния печат, умение, което ще се окаже много полезно в бъдещата му модна кариера.

Cavalli разработил специална техника за печат върху кожа, създавайки уникален дизайн- смесица от различни материали. Неговите иновации в областта привличат вниманието на модния свят, и през 1970 г., той показа първата си колекция от „готови за носене“ в Париж. През 1972 г., той отваря първия си бутик в Сен Тропе, където  Brigitte Bardot помага за популяризиране на облеклото му.

Cavalli среща неговата муза и бъдеща съпруга, Eva Duringer, през 1980 г. Тя е красив модел и подгласничка в конкурса Мис Вселена, в който Cavalli работи като съдия и е почти 20 години по-млада, но те стават двойка и чудесни партньори в любовта, родителството и бизнеса досега.

Текстилните иновации на Cavalli продължават. През 1994 г., той изобретил техника за пясъкоструене върху деним, Интересът е голям и отваря бутици в St. Barth’s и Venice. Днес марката се продава в над 50 страни по целия свят, както и името Cavalli е синоним на бляскавия италиански начин на живот. Марката предлага мъжки облекла, бельо, аксесоари, водка и парфюм.

Първият аромат, Roberto Cavalli for Women, дебютира през 2002 година. Отпечатъка с животни, с които той е известен краси много бутилки и кутии. Змията е основния мотив в модата му, и краси аромати като Serpentine, Serpentine Silver, Oro и Anniversary.

Дизайнерът  Roberto Cavalli има около 30 парфюма. Най-ранното издание е от 2002 г. а най-новото е от 2016 г. Парфюмите Roberto Cavalli са направени в сътрудничество с парфюмеристите Olivier Polge, Nathalie Lorson, Fabrice Pellegrin, Olivier Cresp, Domitille Bertier, Karine Dubreuil, Jean-Charles Niel, Clement Gavarry, Mathilde Bijaoui, Louise Turner, Alberto Morillas, Maurice Roucel и Jacques Cavallier.

 

Facebook
Instagram
0
    0
    Количка
    Вашата количка е празнаВръщане към магазина